In Nederland worden wij al decennia verwend met een bruisend danslandschap. Voorstellingen in theaters, televisieprogramma’s rondom dans, kleinschalige dansprojecten en een groot aanbod aan dansfestivals.

Dus waarom een nieuw dansfestival? Omdat DRENTHE ON THE MOVE dans in de breedste zin van het woord wil neerzetten zonder één specifieke stijl nadruk te geven. En dat is uniek.

Jaarlijks krijgen andere dansvormen aandacht en dit jaar trappen we af met Tango, Werelddans, Salsa en Urban.

 ‘Verbinding leggen’ is niet alleen een term uit het coaching circuit. Hier kun je de daad bij het woord voegen. DRENTHE ON THE MOVE draait om het proeven van allerlei dansvormen, misschien juist eens een workshop volgen waar je niet als eerste voor bent gekomen. Naast de workshops kun je genieten van prachtige voorstellingen met een grote diversiteit aan artiesten.

En altijd worden de workshops gegeven door docenten van topkwaliteit afkomstig uit Nederland en het buitenland.

Uniek is ook dat DRENTHE ON THE MOVE voor jong en oud iets te bieden heeft.  Ook kinderen zijn welkom in hun eigen Theaterschuur met dans-, drama- en zangworkshops inclusief een eindpresentatie. Voor ouderen is er Salsa voor ouderen.

Het is een grote uitdaging om het dansfestival ‘Drenthe on the Move’ een geheel eigen plek te geven. Neem jij de uitdaging aan en zien we je op het derde weekend in juni?

Hans Minnaert

artistiek directeur ‘Drenthe on the Move’