Het Werelddans programma omvat verschillende workshops die los of achter elkaar kunnen worden gevolgd. Het programma begint op zaterdag om 10:00 uur en duurt tot 20:15 uur. Op zondag begint het programma om 10:00 uur. Het dagprogramma wordt afgestemd op de ervaring en de wensen van de deelnemers en is te vinden bij de twee Werelddans tenten.
Daarnaast zijn er om 13:00 en 20:30 uur workshops Tango voor werelddansers en om 17:30 uur Salsa voor werelddansers in de Tangotent.


Ahmet Turan Demirbag
Ahmet is een van de oprichters en was artistiek directeur van het Conservatorium Istanbul Teknik Universitesi van de dansafdeling folklore, waar hij nog steeds les geeft. Ahmet is eigenlijk danser en musicus (Tapan is slagwerk). Heeft op vele plekken in de wereld lesgegeven. Ook verantwoordelijk voor vele choreografieën van het Internationaal Danstheater in Amsterdam. Ahmet neemt drie muzikanten mee om de workshops te begeleiden.workshops: Turks

Floortje Doeksen
Floortje Doeksen haalde haar BA Choreografie in 2013 aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten Tilburg, waar zij met haar afstudeerstuk de ITs Krisztina de Châtel Award won. Sindsdien geeft zij les in klassiek ballet en moderne/hedendaagse dans aan verschillende groepen in Nederland.
website Floortje Doeksen
workshop: Internationaal

Marc van Ameijden
De Argentijnse tango is de dans, die mij meteen raakte. Er werd niet alleen een beroep gedaan op mijn lijf maar ook op mijn bewustzijn. Ik ontdekte de potentie in deze dans van persoonlijke ontwikkeling en een groeiende beheersing van het lichaam. Dit samen met de muziek, samen bezig zijn en het plezier, zijn mijn drijfveren om de tango verder uit te dragen en meer mensen kennis te laten maken met deze bijzondere vorm van ontmoeten.
website Tango Alegria
workshop: Tango

Bianca de Jong
Bianca de Jong is sinds 1977 actief als volksdansdocent. Naast het lesgeven aan wekelijkse groepen met Internationaal repertoire, specialiseerde zij zich in de loop der jaren in Bulgaarse en Turkse volksdans. Ook heeft zij in het verleden dansreizen naar deze landen georganiseerd. Bianca is actief op velerlei gebied binnen de volksdans. Zij verzorgt naast cursussen en workshops, ook scholingen in de methodiek en didactiek van de volksdans zowel in Nederland als in België, Zwitserland, Italië en Japan. Zij heeft choreografisch werk gedaan bij het Internationaal Danstheater en bij amateurgroepen in Nederland en Hongkong. Op een zeker moment in haar loopbaan heeft Bianca de moed genomen om dansen te creëren, gebaseerd op haar ruime ervaring. Een aantal hiervan zijn: Cumajle, Tu Romnie, Ashun Daje Mori, Als Wals en Nie Bouditie.
Bianca participeert in de werkgroep scholing dansleider Werelddans en is momenteel jurylid van Nederlandse Kampioenschappen Turkse volksdans.
workshops:
- Vintage: repertoire vanaf de jaren ‘70 (gemengd niveau)
- It’s al in the game: dansen voor iedereen (ook zonder volksdanservaring)
- The emperor’s new clothes: dansen in een nieuw jasje (enige volkdanservaring gewenst)
- A step further: voor gevorderde volksdansers

Dominike Karantzounis
Dominike Karantzounis begon op driejarige leeftijd met dansen bij Mali Igrači in Amsterdam. Van 1997 tot 2001 studeerde Dominike Roemeense dans en choreografie in Boekarest. In die tijd heeft hij authentiek materiaal van de streken in Roemenië verzameld. Hij is aan deze dansacademie op negentienjarige leeftijd afgestudeerd, als eerste buitenlander en jongste choreograaf.
Hij is dansleider bij Oro in Haarlem, gaf eerder les bij o.a. Zajednica, Avc/Terp, IDE, Mie Katoen, Doe Dans, Zomerfestival Phoenix en maakte choreografieën voor o.a. Internationaal Dansensemble Paloina, Mali Igrači, Danskaravaan, Ziplamak, FDA, ACARF Boekarest en Ardeal Amsterdam.
website Dominike Karantzounis
workshop: Roemeens

Meike Portegies
Meike Portegies heeft zich na haar conservatoriumopleiding ’New Audiences & Innovative Practice of Music’ ontwikkeld als creatieve workshopleider en performance maker. Zij danst in een salsa showteam en geeft ook salsales.
website Meike Portegies
workshop: Salsa

Daniel Sandu
Daniel Sandu begon met Roemeens dansen in 1971 in Boekarest. De Roemeense volksdans is gevarieerd, technisch veeleisen, zeer rytmisch en mooi om te zien.
Van 1992 tot 2000 danste hij bij het Internationaal Danstheater en bekwaamde hij zich in een groot aantal stijlen, van Indiase Khatak tot Armeense dans, tapdansen, drumdansen, Argentijnse Baleadores en Balkan stijlen.
website Daniel Sandu
workshop: Roma impro

Kush Saigal
Kush Saigal leidt The Bollywood Co in Engeland. Als choreograaf werkte hij met bekende musici zoals Guru Randhawa, Arjun, Mika Singh, Zack Knight en Badshah en voor de BBC, Disney’s Aladdin Live Action Movie, Channel 4, Brit Asia Tv Music Awards, Costa Cruises, Rock of Ages, Nokia, Global Village Dubai en Milan World Expo.workshops: India, Bollywood

Belčo Stanev
Belčo Stanev is geboren in Razgrad (Bulgarije). Hij studeerde aan choreografie opleiding in Sofia en de dansacademie in Plovdiv. Van 1960 tot 1995 leidde hij het proefessionele volksdansensemble Varna in de gelijknamige stad. Hij was oprichter van het jaarlijkse Varna International Folklore Festival.
Sinds 1980 geeft hij workshops in Bulgarije en Duitsland en organiseert hij jaarlijkse dansfestivals in Obersteinbach en Bad Bederkesa. Hij is oprichter van het Ensemble Lazarka in München en geeft les in heel Europe, Australië en Nieuw Zeeland.
workshop: Bulgaars

Kiran Virdee
Kiran Virdee kreeg haar dansopleiding bij de Jugnu Bhangra Group en is docent en voorzitter van de Bhangra Society bij de Universiteit van Hertfordshire. Zij heeft opgetreden in de Royal Albert Hall, Wembley Arena, The Olympic Stadium and Arena Birmingham en in de sluitingsceremonie van de Olympische Spelen in London (2012).workshops: India, Bollywoord
muziek
Himmet Singh Bahraworkshops: India, Bollywoord
Jasmeet Singh Bhambraworkshops: India, Bollywoord